De Kracht van Passie

Leven vanuit Passie is dubbel genieten, van de actie zelf en van het resultaat dat je bereikt. Net zoals de enthousiaste sporter die plezier ervaart tijdens het lopen en een extra boost krijgt bij de finish van de afgelegde marathon.

Door je Passie te volgen, geef je jezelf de mogelijkheid om je potentieel maximaal en optimaal aan te spreken binnen het bereik van dat moment. Dit heeft niets te maken met een zoektocht naar perfectie, wel met het verlangen naar verruimende inzichten en ervaringen die je enthousiasme verder aanwakkeren. 

Gepassioneerd in het leven staan, is waarneembaar door jezelf en je omgeving. Je ervaart meer positiviteit, energie en intensiteit in wat je onderneemt en tevens kan je meer opnemen, verwerken en je doelstellingen steeds verfijnder realiseren. Dit komt omdat een positieve spiraal van energie en plezier je aanzet tot meer bereidheid om aandacht te schenken met een toegewijde focus. Je besteedt meer tijd en intensiteit aan datgene wat je graag doet en je ontwikkelt (zelf-)discipline op een pad van kennis en ervaring vergaren, wat je potentieel verruimt. Alvorens een creatief pianist vrijuit kan musiceren, gaat er een periode van gedisciplineerd oefenen aan vooraf. Ook door anderen wordt het enthousiasme van 'het onderweg zijn' en het uiteindelijke resultaat ervan opgemerkt. 

Leven vanuit je Hart en Passie kent verschillende gradaties. Sommigen bereiken er wereldfaam mee, velen delen hun Passie echter met een beperkt gezelschap en kennen evenzeer een intens genot. Denk maar aan een familielid of vriend die je jaarlijks verjaardagskaartjes stuurt met eigen gecreëerde tekeningen en/of teksten.Of een kennis, die trots uit zijn/haar (moes-)tuin de overheerlijke vruchten van de dagverse oogst met je deelt. En kinderen die je geregeld in verwondering brengen met een gloednieuw knutselwerk of de magie om het leven onbevangen te ervaren vanuit de perceptie van een spel. 

Je zin voor enthousiasme aanwakkeren, werkt bevorderend voor een passionele beleving. Het helder maken van je levensvisie en missie kan je daar alvast bij helpen. Stel je open om te ontdekken wat je graag doet en begrijp waarom. Wat is je doel in het leven? Wat geeft je energie? Wat drijft en stimuleert je?

Kies daarbij voor positief geformuleerde focus en gedachten. Weten wat je niet wil, brengt je in een breed domein van vage mogelijkheden wat veelal tot een passieve, afwachtende houding leidt. Negatieve gedachten zijn dan weer ideaal om jezelf te saboteren. Weten wat je wel wil, maakt je focus scherper en brengt meer helderheid omtrent de stappen die je kan ondernemen om concreet naar je doel toe te werken.

Passie werkt en zet je in beweging.

 

 

koromiro
Go to top